Alakuló gyűlés jegyzőkönyve – 2015 április 10.

Helyszín: Törökbálint, Végállomás Bisztró
Időpont: 2015. április 10., kevéssel este nyolc óra után (Stirlitz tudta…)
Jelen vannak: bizalmas

Lejegyezte: Tihanyi E. Géza Miniszter

Jelen jegyzőkönyv célja, hogy dokumentálja a Bizánci Nagykövetség alakuló közgyűlésének egyes eseményeit, történéseit. Lévén a Követség mellőzi a demokrácia kétes értékeinek bárminemű ápolását, ezért az események megidézése az azokat feljegyző személy fantáziájának kizárólagos hatáskörébe utaltatik. Enyhítő körülményként az est folyamán legurított megannyi pohár Műhelytitok (Nádas Szilárd, 2091 Etyek, Örgehegy utca 24.) említendő (-andó, -endő kerülendő).

Határozatok Könyve, Első fejezet (pá-pám!):

1/20150410
A Bizánci Nagykövetség célja hazánk és Bizánc gazdasági, kulturális és sport kapcsolatainak bővítése, javítása. További célkitűzésünk a bizánci nép mindennapjainak megismertetése hazánk számunkra is kiemelten fontos közössége felé.

2/20150410
A közgyűlés felhatalmazza Króner Antal Nagykövetet, hogy a mindennapos kommunikáció minél hatékonyabb végrehajtása érdekében a vezetőség számára @bizancinagykovetseg.hu végződésű e-mail címeket biztosítani szíveskedjen. Emellett megjegyzi, hogy a Nagykövetség számára készült honlap igényes, tartalma fejlesztésre szorul. (És köszöni a diplomáciai mentességet biztosító autóra ragasztható matricákat.)

3/20150410
A közgyűlés felkéri Króner Antal Nagykövet urat, hogy a Himnusz felmondására kérje fel Horváth Miklósnét. A belügy és külgy felelős minisztere, bizonyos Tihanyi Géza homályos ígéretet tesz valami celeb által felmondott felvétel kapcsán, miközben tekintete homályosodik és furcsán, csuklásra emlékeztető módon veszi a levegőt.

4/20150410
Fontos, hogy a nagyközönség első kézből értesüljön a bizánci sikertörténetekről! Utána kell nézni a Bizgép ügyeinek, hadd ismerjék meg minél szélesebb körben a példaértékű bizánci vállalkozók erőfeszítéseit!

5/20150410
A közgyűlés megbízza Dr. Ohn-t (ejtsd Drón) az egészségügyi, boráßati (mostantól így kell írni) és sárkányrepülési tárcák vezetésével. Fontos kiegészítés, hogy a macskák sterilizálási kérelmét a Belügyminisztérium hagyja jóvá, a macskák által írásban benyújott kérelem és az illeték megfizetését követően.

6/20150410
Hamár kinevezések: a távközlés, kárpittisztítás, vízügy (akvárium szivárgás vizsgálatok) és a biósavanyúságok felelőse a mai naptól kezdve az egyelőre ismeretlen bizánci múlttal bíró társunk, ezért nevét le sem merem írni.

7/20150410
A demogógiai tárca, a sznobizmus és az aquafitness területe Sammelnspender Sigismund kizárólagos felügyelete alá rendeltetik.

8/20150410
Báró Töttösy Eduárd. Pénzügyi tárca, kották. Teljhatalom.

9/20150410
Tihanyi Géza. Belügy min. Külügy min. Van páncélszekrénye…

10/20150410
Króner Antal. Nagykövet. Úgymint.

11/20150410
A Követség kiemelt céljaként felsorakoztatott bizánci ismeretanyag átadása során különös tekintettel és gonddal kell eljárni az alábbi szempontok figyelembevételével:
Az ismeretek átadása során érdemes felhasználni a bulvár hangnemét, megismertetve az érdeklődőkkel a bizánci bulvárújságok vezető híreit (ld. még könnyűbulvár),
Miss és Mister Bizánc vetélkedés, kiemelve, hogy a Miss Bizánc kvázi fosztóképzős alak az angolban, ezért a Mister Bizánc címre kell fókuszálni,
Bizánci bortúra, felelős: Dr. Ohn,
A bizánci zerge vadászata, és az ahhoz használt lőfegyverek (továbbá bizánci flóra és fauna), felelős: Króner, diszkrét lőgyakorlat szervezés alatt. Egyhetes hétvége a bizánci Bakonyban. Ugyanitt használt terepjáró eladó.

12/20150410
A közgyűlés felhatalmazza Tihanyi Géza belügyminiszter a nagykövetség vezetőinek teljeskörű, „G” típusú átvilágításával. Ennek ellenére (vagy tán épp ezért) valamennyi vezetőségi tag köteles írásban néhány szavas szakmai önéletrajzot készíteni, a fizetési igények pontos megjelölésével.

Remélem, nem hagytam ki semmit.

Következő ülés: 2015. május 15. péntek, Kotschy-rezidencia. Nők és gyerekek nem jöhetnek. Első a Bizánc.
„Bízz népedben és győzni fogsz,
Magasodik már a sánc,
Bár sírsz, bömbölsz vagy épp szipogsz,
Légy hű és önfeledt, Bizánc!”

(Ezt már állva írtam ide. Értelemszerűen, mert Himusz.)

Vélemény, hozzászólás?