A Vaitupui Jóannész sztori avagy…

2015.04.28. 9:34 keltezéssel, Króner Antal Nagykövet írta:

Kedves Bizánciak,

Most csak röviden szólok.

Most olvastam, hogy a Tárki 2009-ben elvégzett egy – a magyar társadalomra vonatkozó – mentalitásvizsgálatot (Hogy ez mi a fene lehet?), és arra jutott, hogy (szó szerint idézem):

A TÁRKI egy 2009-es kutatásában nyugtázta meghökkenten, hogy társadalmunk értékrendje bizánci típusú, az emberek szabadságigénye szerény.

Ez teljes mértékben egybevág a mi helyzetértékelésünkkel mind az értékrend, mint a demokrácia-szabadságigény kérdésében.

Azt gondolom, hogy itt lenne az ideje a hatalomátvételnek. A hadsereg főparancsnokaként utasítom Belügyminiszter urat a szükséges előkészületek megtételére, a következő kormányülésig írásos jelentést kérek a hadsereg készültségi állapotáról.

Én közben a keleti nyitás jegyében felvettem a kapcsolatot Brezsnyev elvtárssal:

Króner Antal
Nagykövet

From: Sammelnspender Sigismund [mailto:sammelnspender.sigismund@bizancinagykovetseg.hu]
Sent: Tuesday, April 28, 2015 12:11 PM

Kedves Véreim!

Mennyire egy takkra jár az agyunk.

Utólagos engedelmetekkel megbíztam dr.Óthos Tóth urat, hogy a minimális szabadság és demokráciaigényt tanulmányozza a távoli Nepál (DE) országában és egyben kineveztem, szeretett hazánk Bizánc, Nepál ideiglenes konzuljává.

Dr.Óthos úr a mai napon már gépre is szállt.

Sammmelnspender Sigismund
Sznobizmus, demagógia és az akvafitness tárcák őrzője.
Kérdezz meg bárkit, úgy értem bárkit aki SZÁMÍT!

From: Tihanyi Géza Miniszter tihanyi.geza@bizancinagykovetseg.hu
Date: 2015. április 30., csütörtök 16:22
Subject: RE: röviden

Kedves Bizánciak!

Jelentem, hogy a mai napon megindult a Belügyminisztérium szervere, tehát a jövőben a jelen levél esetében is használt tihanyi.geza@bizancinagykovetseg.hu címen tudnak elérni.
Egyúttal a Külügyminisztérium szervere is elindult, de értelemszerűen könnyedén átlátok a bitek és bájtok szövevényén és Önöknek a kettős szerver ellátottság miatt felesleges lépéseket nem kell tenniük.
Az átvilágítások rendben zajlanak. A hétvégén eshet.
Az egyetlen aggodalomra okot adó hír, hogy a Végállomás bisztró honlapja elérhetetlen, a telefont nem veszik fel.
Éjszaka bent jártunk, rádióaktív sugárzást nem észleltünk, bár a hűtőben talált lecsó igen sós volt.

Dr. Óthos úr küldetése mindannyunkat büszkeséggel tölt el. Lám, egy apró állam is nagy dolgokra képes, ha tehetséges ifjakkal büszkélkedhet!

Tihanyi Géza
periszkóp

2015.05.04. 9:57 keltezéssel, Króner Antal Nagykövet írta:
Kedves Belügyminiszter úr!

Köszönjük jelentkezését!

A hétvégi közmeghallgatáson Tárnoky Gábor, és fia, Slaudth Imréné voltak nálam, és jelezték, hogy a koronázás ma elmarad, de mindenféleképpen adjunk lehetőséget 1500 db fél zollos karmantyú dehidratálására. Ezzel a Végállomás Bisztró körüli rejtély is megoldódhat.

Üdvözlettel
Króner Antal
Nagykövet

From: Sammelnspender Sigismund sammelnspender.sigismund@bizancinagykovetseg.hu
Organization: Bizánci Nagykövetség
Date: 2015. május 5., kedd 22:09
Subject: Re: röviden

Kedves Bizánciak, Belügyminiszter Úr!

Az átvilágítás oly diszkréten és a háttérben zajlik, hogy szinte észrevehetetlen…
Hogy lássák mennyire szíven viselem szervezetünk sorsát, átvilágításomat elősegítendő, holnap kiszedetem lábamból az ott felhalmozódó titánt. Fájó szívvel teszem ezt, mert nyugdíjalapként őrizgettem.

De első Bizánc.

Azonban ne csak a szórakozás legyen az ami engem holnap Tatára vezérel, hanem a kötelesség a kultúra, hogy márványtáblát helyezzek el a tatai vár falán annak emlékére, hogy druszám Zsigmond itt fogadta a Bizánci császárt V. Johannészt.

Ahogy ezt mindnyájan tudjuk.

A Végállomás bisztró engem is felettébb foglalkozat. Kémet küldtem a nevezett intézménybe, és úgy tűnk mégis mehetünk, az apró málőrt a pincérlánnyal (5X) munkaköri kötelességnek tekintik.

Με εκτίμηση,
Sammmelnspender Sigismund
Sznobizmus, demagógia és az akvafitness tárcák őrzője.
Kérdezz meg bárkit, úgy értem bárkit aki SZÁMÍT!

On Behalf Of Króner Antal Nagykövet
Sent: Wednesday, May 6, 2015 10:13 AM
Subject: Re: röviden

Kedves Sigismund barátom,

Engedje meg, hogy ezentúl az ifjú Titán jelzővel illessük az ismert okok miatt.

Króner Antal
Nagykövet

From: Tihanyi Géza Miniszter tihanyi.geza@bizancinagykovetseg.hu
Date: 2015. május 6., szerda 11:12
Subject: RE: röviden

Emlékszem a bizánci ballonkabát üzemben is dolgozott néhány ifjú titán, küldözgették is őket egyik osztályról a másikra, mondván “ti tán tudjátok használni valamire”!

Kevesen tudják egyébként, hogy V. Jóannész nevében a V. nem az ötödiket jelenti, hanem a császár születési helyére, Vaitupura utal, Vaitupui Jóannészként ismerték kortársai.
Érdekes anekdota, hogy a beszédei közben mindig csípőre tett kézzel állt, neves labdarúgónkat, Albert Flóriánt Jóannészre utalva becézték “Császárnak” (Bobby Richardson: Nicknames in the World of Soccer, Antology, Green Grass Publishing, 1996, page 56-58).

Tihanyi (ejtsd: Tihanyi)

On Behalf Of Króner Antal Nagykövet
Sent: Wednesday, May 6, 2015 11:35 AM
Subject: Re: röviden

Gézám,

Köszönöm, hogy Vaitupui Jóannész ügyében helyretette a történelem vadhajtásait…, hogy ezzel a nehezen érthető képzavarral éljek.

Egyébiránt PhD disszertációmat a “Disszonáns sanzonok szerepe a foncsor nélküli tükrök elterjedésében” címmel írtam, ahol logikailag és etimológiailag is eljutottam arra a megállapításra, hogy Vaitupui Jóannész azért tartotta csípőre téve a kezét, mert Subluxatioban, azaz gyermekkori csípőficamban szenvedett.

A subluxatio esetében – ahogyan az a dolgozatomból is kiderül-, ha az egyik szülő beteg, mintegy 12%-ban várható megjelenése az újszülöttnél. Farfekvés esetén többszörös az előfordulás. Hajlamosíthat rá a helytelenül végzett pólyázás is és a kialakulásában a környezeti hatásoknak is szerepe van. Na mármost modellkísérletekkel bizonyítottam, hogy Vaitupui Jóannészt igenis érték környezeti hatások!

Egyébiránt a rosszindulatú és zsarolás ízű megjegyzéseknek elébe menvén, igenis megírtam a fenti disszertációmat, megvédésére azért nem került sor, mert igen gyáva ember vagyok.

Króner Antal
Nagykövet